Solcellesatsningen styrkes

Kraftriket har valgt Energi Pluss som sin samarbeidspartner på solenergi for alle sine distrikter. Med denne avtalen får Energi Pluss på Tynset tilgang til over 80.000 kunder.

– Det er flott å se synergier av de strategiske valgene vi har gjort. Dette samarbeider styrker Energi Pluss og det styrker Kraftriket. Det er nå 12 årsverk innen solenergi og strømsalg i regionen, nå tror vi på ennå flere, sier daglig leder i NØK Ivar Müller Often.

ENERGI PLUSS importerer, prosjekterer, leverer, monterer og drifter komplette solcelleanlegg for privatkunder, næring, landbruk og offentlig sektor i Norge. I tillegg tilbyr de off-gridsystemer, som ikke er tilkoblet strømnett.

Tre montører monterer solcelleanlegg på et tak.
Komplette solcelleanlegg fra EnergiPluss.

Kompetansen Energi Pluss har bygget opp lokalt, er blitt ettertraktet langt utenfor Nord-Østerdalen.

– Kraftriket har vurdert å levere solenergi selv, men jeg mener vi er bedre tjent med en samarbeidspartner som er dedikert til solenergi og kun jobber med det, sier direktør Anders Kvamme i Kraftriket.

Vil gi betydelig vekst for Energi Pluss

Ole Petter Hansæl er daglig leder i Energi Pluss på Tynset. Siden etableringen i 2016 har de rukket å bli en av de ledende leverandører på solenergi i Norge.  Samarbeidet med Kraftriket vil bety en fortsatt stor vekst for bedriften som eies av Nord Østerdal Kraftlag og Østa Elektro.

– Dette betyr mye for Energi Pluss og er en bekreftelse på at vi jobber riktig i et nytt og spennende marked. Nå får vi tilgang til nye markedsområder og produkter som gir solenergien ennå bedre vilkår, sier Hansæl.

Bilde av logoen til EnergiPluss, eid av Nord-Østerdal Kraftlag SA

solcelletak fra EnergiPluss

ENERGIPLUSS eies av Nord Østerdal Kraftlag SA og Østa Utvikling AS, og har i dag 11 ansatte og omsatte i 2020 for 14 millioner kroner.