Hyttestrøm varmer mange

Strøm til hytteområdene i Aumdalen i Tynset og Høstdalen i Alvdal har store ringvirkninger. Næringslivet jubler over mange oppdrag og økt omsetning.

I sommer og høst har Klive AS bygget ut strøm til hytteområdene i Aumdalen i Tynset og Høstdalen i Alvdal. Og, det er ikke bare hytteeierne som får det bedre, næringslivet kan fortelle om økt omsetning i forbindelse med utbyggingen. Totalt skal det bygges ut strøm til 51 hytter i området Hemstadvangan/Aumlia og 68 hytter i Høstdalen.

Bare for elektrikerne i området medfører utbyggingen en omsetning fra ti til femten millioner kroner.  – Dette er fantastisk bra for oss, sier daglig leder i Østa Elektro Dag Inge Østgård. – Utbygginga har medført masse oppdrag for oss. Vi installerer sikringsskap, kurser, lys og varme i mange hytter. Til og med varmepumper monterer vi, og med de gode styringssystemene vi kan tilby i dag, kan hyttefolket styre alt i hytta hjemmefra. Hyttefolket ser fram til å være mer på hytta, og hva har ikke det å si for butikker og servicenæringen på Tynset, sier Østgård ivrig.

Arnfinn Frengstad, daglig leder i Eltron støtter opp. – Vi ser også økt oppdragsmengde som følge av utbygging av strøm i hytteområdene, og vi regner med at det vil pågå over flere år. Noen vil ikke at det skal synes at de har strøm i hytta, så det er mange spennende og krevende oppdrag for oss, forteller Frengstad. – Det er stadig generasjonsskifter på hyttene, og vi tror nok at den yngre generasjon fremover vil oppgradere hyttene når de engang overtar. Det gir oss, rørleggere og snekkere, ennå flere oppdrag fremover, avslutter han.

Økt verdi på hyttene

Fagansvarlig i Eiendomsmegler 1, Nils Helge Kirkbakk mener hytteeierne i utbyggingsområdene trygt kan legge ned noen kroner i strømtilkobling. Økt standard og komfort øker verdien av hytta, både bruksverdi og salgsverdi. Og ikke minst blir det enklere å selge hytta. Vi erfarer at det er mye enklere å omsette hytter med innlagt strøm og vann, enn de uten, forteller Kirkbakk.

Det er grunn til å tro at hyttefolket nå vil bruke hyttene mere, de kan komme til varme hus og bedre komfort, og helgeturer blir betydelig enklere for de fleste. Da er det bare å håpe at de benytter lokale matbutikker, sportsbutikker, håndverkere og sågar frisører.